Coronavirus (COVID-19) en bc iduna

Het laatste nieuws vanuit de club

PROTOCOL

Iduna COVID-19 Protocol - Reguliere Speelavonden (Ma en Wo)

Natuurlijk moeten we ons in deze tijden zoveel mogelijk beschermen tegen COVID-19, ook tijdens het sporten. Daarom geldt het volgende:

 • Blijf thuis als je last hebt van keel, snotneus, verkouden, verhoging etc.
 • Ben je gezond en wel aanwezig op een speelavond, dan registreer je je gegevens bij de registratietafel en geef je daar aan dat je vrij bent van COVID-19 gerelateerde klachten.
 • Mocht je tijdens het spelen klachten ontwikkelen, zullen we je verzoeken om de zaal te verlaten.
 • De kleedkamers zijn open, maar jullie worden verzocht zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen.
 • Er zijn desinfectiezuilen aanwezig bij de ingang en in de zaal bij het bord en de registratietafel.
 • Er geldt momenteel een dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Tijdens het sporten is dit niet nodig.
 • We zullen het afhangbord blijven gebruiken, maar het is niet de bedoeling dat hier groepsvorming optreedt. Zoek na het afhangen een plekje in de zaal waar je gepaste afstand van anderen kan houden. Om dit te bevorderen plaatsen we een bank voor het bord, waardoor een soort éénpersoons- en éénrichtingstraatje langs het bord ontstaat en geen ruimte is om te blijven staan.
 • Buiten het sporten om dient er 1,5m afstand gehouden te worden.
 • Toeschouwers zijn voorlopig niet welkom. We volgen hier de richtlijnen van de Rijksoverheid.
 • Tijdens het sporten dient contact ook beperkt te worden, schud bijvoorbeeld geen handen en geef geen high fives, maar vier je winst met afstand!
 • De Heksenketel is tot nader bericht gesloten.

Bij vragen of opmerkingen over deze maatregelen, stuur een mailtje naar communicatie@bciduna.nl

Dank voor jullie begrip.

 

Iduna COVID-19 Protocol - Competitiewedstrijden (voor thuisspelende- en bezoekende teams)

Natuurlijk moeten we ons in deze tijden zoveel mogelijk beschermen tegen COVID-19, ook tijdens competitiewedstrijden. Daarom geldt het volgende:

 • Iedereen volgt het algemene COVID-19 protocol (zie protocol speelavonden)
 • Alle spelers registreren zich bij de registratietafel in de sporthal en geven daar aan dat ze vrij zijn van COVID-19 gerelateerde klachten.
 • De kleedruimtes en douches zijn open, maar hier dient zo min mogelijk gebruik van te worden gemaakt. Er is een limiet van 6 personen per kleedruimte.
 • Toeschouwers zijn voorlopig niet welkom. Zie hiervoor ook de aparte sectie ouders die hun kinderen naar sportwedstrijden brengen.
 • De Heksenketel is tot nader bericht gesloten, een drankje achteraf is dus helaas niet mogelijk.

Bij vragen of opmerkingen over deze maatregelen, stuur een mailtje naar communicatie@bciduna.nl

Dank voor jullie begrip.

 

Update 18-10-2020

Geen badminton tot en met zondag 8 november

Het bestuur heeft besloten om alle activiteiten van BC Iduna af te lasten. Dat houdt voorlopig in dat vrij spelen, trainingen en wedstrijden tot en met zondag 8 november niet doorgaan.

Dit enorm moeilijke besluit hebben we genomen omdat de overblijvende speelmogelijkheden op korte termijn vrijwel onuitvoerbaar zijn en wij tevens van mening zijn dat onze leden een onnodig gezondheidsrisico zouden lopen. Deze verantwoordelijkheid kunnen en willen we op dit moment niet nemen. 

Wij begrijpen dat dit geen leuk nieuws is en sporten juist een fijne afleiding is in het huidige Corona tijdperk. Uiteraard blijven we alle ontwikkelingen op de voet volgen. Gesterkt door onze enthousiaste en meedenkende leden hopen we het seizoen snel weer op een veilige manier te kunnen vervolgen. We komen graag in contact met leden die op een of andere wijze kunnen bijdragen aan het heropstarten van badmintonnen in clubverband in de Galgenwaard. Pas zodra er een breed gedragen plan op tafel ligt dat ondersteund wordt door een flinke groep ‘Corona’ vrijwilligers en dat het (gezondheids)risico drastisch verlaagt, zal het bestuur kunnen overwegen om het seizoen weer te hervatten.

Tot die tijd is het bestuur ook altijd bereikbaar via e-mail of WhatsApp.

We willen iedereen op het hart drukken om je te houden aan alle geldende maatregelen zodat we zo snel mogelijk weer een potje kunnen badmintonnen met elkaar.

Blijf fit en hopelijk tot snel!

Bestuur BC Iduna

Meer informatie vind je op onze COVID-19 (corona) pagina en op de website van het RIVM de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

Update 14-10-2020

Extra maatregelen Iduna en speelmogelijkheden na persconferentie 13 oktober

Gisteravond vond wederom een persconferentie plaats waarbij extra maatregelen zijn aangekondigd ten bestrijding van het Corona virus.
Als bestuur van BC Iduna worden we ondersteund met adviezen vanuit verschillende partijen zoals de gemeente Utrecht, Sport Utrecht, Badminton Bond en NOC NSF. Gebaseerd op deze adviezen komen we later met meer informatie betreffende het verdere verloop van het seizoen.

We hebben wel alvast een besluit genomen over de speelavond van woensdag 14 oktober:

• De trainingen van Jan Bessems en Bart-Jan den Hollander gaan niet door
• De recreanten competitie wedstrijd (groen tegen blauw) gaat niet door
• Er is een mogelijkheid voor vrij spelen tot maximaal 21.45, om 22.00 willen we dat iedereen is vertrokken

Meer informatie vind je op onze COVID-19 (corona) pagina en op de website van het RIVM de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

Update 29-9-2020

Iduna COVID-19 Protocol - Ouders van sportende kinderen

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Meer informatie vind je op onze COVID-19 (corona) pagina en op de website van het RIVM de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

Update 25-5-2020

Jullie hebben het vast al vernomen: de maatregelen in verband met COVID-19 zijn verlengd: tot september zullen we niet kunnen spelen in de hal.

Zodra er meer nieuws is, laten we weten wanneer en op welke manier de ALV dit seizoen zal plaatsvinden. Zomeractiviteiten (buiten) worden georganiseerd, ook hierover houden we jullie op de hoogte.

Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws. Mocht je toch nog vragen hebben neem contact op met het bestuur.

Dank voor jullie begrip.

Meer informatie vind je op onze COVID-19 (corona) pagina en op de website van het RIVM de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

Update 25-4-2020

De maatregelen in verband met COVID-19 zijn verlengd, in ieder geval tot 20 mei.

Dat betekent helaas dat ook in mei (tot de 20ste) alle speelavonden komen te vervallen, er geen trainingen zullen worden gegeven en er geen voorjaarscompetitie zal worden gespeeld.

Zodra er meer nieuws is, laten we weten wanneer en op welke manier de ALV dit seizoen zal plaatsvinden, en nog belangrijker: of we dit seizoen op de baan kunnen afsluiten.

Dank voor jullie begrip, en blijf fit!

Update 1-4-2020

De maatregelen in verband met COVID-19 zijn verlengd, in ieder geval tot en met 28 april.

Dat betekent helaas dat ook in april (tot en met de 28ste) alle speelavonden komen te vervallen, er geen trainingen zullen worden gegeven en er geen voorjaarscompetitie zal worden gespeeld.

Zodra er meer nieuws is, laten we weten wanneer en op welke manier de ALV dit seizoen zal plaatsvinden, en nog belangrijker: of we dit seizoen op de baan kunnen afsluiten.

Dank voor jullie begrip, en blijf fit!

Update 25-3-2020

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom bijeenkomsten is besloten om de Iduna Open af te gelasten.

Het is momenteel nog onduidelijk of de sporthallen na 6 april weer open kunnen en of sporten in groepsverband daarna weer is toegestaan. Hier wordt op dinsdag 31 maart een besluit over genomen, en dan zullen we jullie laten weten wat dat voor Iduna betekent.

In de tussentijd bekijkt het bestuur de optie tot verlenging van het seizoen, zodat we, als de maatregelen dan niet meer van kracht zijn, dit seizoen toch nog veel op de baan kunnen staan.

Dank voor jullie begrip, en blijf fit!

PS Ook voor de Heksenketel zijn dit moeilijke tijden. Wil je ze helpen? Koop dan hier een waardebon!

Update 13-3-2020

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is besloten alle verdere activiteiten van BC Iduna in maart af te gelasten. Dat betekent dat alle speelavonden in maart komen te vervallen, er geen trainingen zullen worden gegeven en er geen voorjaarscompetitie zal worden gespeeld.

Hiermee wordt gehoor gegeven aan het advies van onder meer Badminton Nederland en NOC*NSF, waarin wordt aangedrongen op afgelasting van alle clubactiviteiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Als de situatie en regels vanuit de betrokken overheidsinstanties zo blijven, dan zal er op woensdag 8 april weer worden gebadmintond. We pakken de draad dus weer op zodra daarvoor groen licht wordt gegeven, informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Hou deze website in de gaten voor het laatste nieuws of mocht je toch nog vragen hebben neem contact op met het bestuur.

Dank voor jullie begrip.

Ik heb toch nog een vraag

Meer informatie vind je op de website van het RIVM, de Rijksoverheid, het NOC*NSF en Badminton Nederland