Skip to main content

Board and volunteers

Wij zetten ons graag in voor de club, de leden en de sport en doen ons best alles in goede banen te leiden. Wij zijn door jou gekozen aangenaam kennis te maken.

Onze afspraken

Zonder bestuur of mensen die zich vrijwillig inzetten voor Iduna kunnen we de club niet draaiende houden. Natuurlijk willen we hard trainen, goed spelen en grandioze feesten vieren. Maar daarvoor hebben we wel wat houvast nodig.

Statuten en Huishoudelijk reglement

In the Statuten en het Huishoudelijk Reglement hebben we vastgelegd hoe de vereniging bestuurd wordt en wat de regels zijn. Soms moeten we die regels aanpassen (laatste wijziging 12 december 2013) omdat tijden, mensen en gewoonten nu eenmaal veranderen. Die aanpassingen worden altijd voorgelegd aan de ALV.

De statuten zijn door de notaris vastgelegd en worden zelden of nooit gewijzigd. We raden je aan de regels eens door te nemen. Nu is dat niet altijd hele spannende leesstof dus hebben we de belangrijkste regels hier op een rijtje voor je gezet.

Huisregels in het kort

 • We spelen niet op sportschoenen met zwarte zolen
 • We helpen mee met opruimen wanneer dit kan.
 • We hangen altijd ons label op bij vrijspelen en nemen deze na afloop mee.
 • We laten de zaal en de kleedruimtes altijd netjes en schoon achter.
 • We zijn op tijd voor een training zodat de trainer direct kan beginnen.
 • We melden ons bij verhindering af voor trainingen en wedstrijden.
 • We accepteren en respecteren ieder ander (ongeacht religie, huidskleur of seksuele geaardheid)
 • We respecteren de regels van de badmintonsport
 • We stellen ons altijd sportief en eerlijk op tijdens welke wedstrijd dan ook.

Algemeen beleidsplan

We moeten ook vooruit kijken en denken zodat we ook in de toekomst met evenveel plezier kunnen blijven badmintonnen. Daarvoor is het Algemeen Beleidsplan 2022-2026. Tijdens de ALV van mei 2017 hebben we dit plan goedgekeurd. Voor een periode van 4 jaar hebben we onze visie voor de komende jaren vastgelegd.

Elke twee jaar voorzien we het plan van een update en elk jaar evalueren we of het plan nog voldoet. We gebruiken dit plan als basis voor het Jaarplan. Daarin zetten we de begroting, de afspraken voor komend seizoen en de korte termijn plannen.

Vrijwilligers

Elke club is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Actieve leden die zich voor tal van taken binnen de club willen inzetten zorgen ervoor dat iedereen een prettige tijd kan hebben. Bij Iduna zijn maar liefst 50 vrijwilligers regelmatig in de weer. Wil jij je ook aanmelden als vrijwilliger doe dat dan via dit formulier.

Ja, ik wil me opgeven  Ik wil me opgeven als vrijwilliger

  Ik heb interesse in een rol als


  History, honorary members and members of merit

  The club has a long history. BC Iduna has been part of the Sports Association ULTC-lduna, which was originally founded on 17 January 1974 and which played the racquet sports badminton, tennis and table tennis. The badminton branch is still quite young; on 28 December 2000, our club went independent.

  Honorary member

  Irma Bakhuisen

  Honorary member

  Martin Schoevaars

  Member of Merit

  Machteld Sluiter