Iduna op de regiokampioenschappen

By 10/04/2017 januari 31st, 2018 Competitie

Op zaterdag 25 februari hebben onze kampioenen van de najaarscompetitie, team 4 en 15, gestreden voor het regiokampioenschap in Arnhem.

Als kampioen van 4de klasse afdeling 6 van de Regio Competitie Centrum 2016-2017 mocht Iduna 15 meedoen aan de regiokampioenschappen. Helaas een beetje uitgedund zonder onze geblesseerde sterspeler Omar en de op dat moment nog zwangere Jolien gingen we (Marten, Han, Karin en Heddeke) ’s ochtends vroeg naar Arnhem.

We waren ingedeeld bij BC Barneveld 6 en BC Hellas 3. In de poule-wedstrijden speelden we eerst met 5-5 gelijk tegen Barneveld. Tegen Hellas was het lastiger. We hadden nog even zicht op de halve finale maar uiteindelijk verloren we met 7-3 en gingen niet wij maar  Barneveld door. Wel jammer, maar zo konden we wel weer op tijd naar huis. En Barneveld verloor de halve finale met 10-1 van Leusder BC 4, die uiteindelijk ook kampioen 4de klasse werd.

Team 4, met hierin de sterspelers Stijn, Simon, Ewout, Elza, Martje en Annemiek (die er helaas deze dag niet bij kon zijn, want werk is ook belangrijk), moest het opnemen tegen de 2 andere kampioensteams van de hoofdklasse. Of nouja.. één kampioensteam en één tweede beste. Het echte kampioensteam, ookwel ons eigen team 5, durfde het niet op te nemen tegen hun clubgenoten om voor eens en altijd te bepalen wie de beste is.

De eerste tegenstander van de dag voor team 4 was BECA uit Arnhem, een thuiswedstrijd voor hun dus. Dit thuisvoordeel bleek al snel geen invloed te hebben op de score en Iduna wint de eerste wedstrijd met 14-2 (sets). Barneveld was de tweede tegenstander van de dag, die op hun beurt inmiddels met 15-1 van BECA had gewonnen, één puntje meer zelfs nog. Het regiokampioenschap ging dus alleen nog tussen Iduna en Barneveld, maar al snel bleek ook dat Barneveld geen partij was voor Iduna. Met een winst van 11-5 was team 4 de absolute winnaar van de regio. Dit werd dan ook feestelijk afgesloten met veel bier, friet en bitterballen.

Team 4 mag het laatste weekend juni gaan strijden tijden de nationale kampioenschappen in Zutphen. Wij wensen ze alvast heel veel succes!
X