Skip to main content

Alle activiteiten op een rij

Bij iduna is altijd wel wat te doen

Is het niet op de baan dan wel ernaast. Naast de serieuze potjes hebben we meerdere keren per jaar een gezelligheidstoernooi. Van Klaas Toss tot Slottoernooi. Ook weekendjes weg staan op de lijst. Zie daarvoor ons fenomenale trainingsweekend. Is er geen badminton dan verplaatsten we ons naar een goede tap in een heerlijk café. In de zomer pakken niet alleen terrasjes, maar rennen we ook rondjes in het park of vindt je ons terug op de squashbaan of racefiets. Hieronder een greep uit onze jaarlijks terugkerende bezigheden.

TIP: Kijk in de agenda wanneer dit seizoen deze activiteiten plaatsvinden.

De grote Iduna BBQ

Het begin van elk nieuw seizoen luiden we in met een grandioze BBQ. We vieren nog eenmaal de zomer en daarna is het bikkelhard aan de bak op de baan. Natuurlijk hebben we ook oog voor de vegetariërs onder ons.

bciduna clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Geen badmintonclub zonder spectaculair clubkampioenschap. In maart strijden we traditioneel om de prijzen. Ben jij de underdog of gedoodverfde kampioen? Kruis de degens en ga de strijd aan om de eeuwige roem.

Tour d’Iduna

Ieder jaar tijdens de zomerstop gaan de fietsgrage idunezen erop uit. Elke keer een andere koers, zelf uitgestippeld, zelf gereden. Zo tegen de zomer komt de aanmelding voor deze activiteit vanzelf langsfietsen.

Voorjaarscompetitie

Voor de recreant die eens wil proeven aan de competitie. Voor de competitiespeler die er geen genoeg van krijgt. Ieder voorjaar de kans op een extra wedstrijd tegen een andere club.

Stretch ‘n Squash

Toe aan een andere racketsport? In de zomer kan het zomaar zijn dat je ons tegenkomt op de squashbaan. Een grote groep overactieve Idunezen gaat in de zomer graag meppen tegen de muur. Geheel vrijblijvend zweten voor dat ene drankje aan het eind.

Pubquiz

In november kraken we je hersens met een serie pittige vragenrondes. Diverse teams nemen het tegen elkaar op in acht zinderende rondes van weetjes, feitjes, aha-momenten die er werkelijk niet toe doen. Het gaat om… ja waar gaat het eigenlijk om?… Precies!

Trainingsweekend

Het trainingsweekend van Iduna is berucht en al jarenlang vaste prik voor veel leden. Of je nu nieuw bent of veteraan van de club dit weekend gaan we los. Met de eerste keiharde trainingen op het veld en op de dansvloer. Dit weekend is de fysieke uitdaging van het jaar. Knallen, knallen en nog eens knallen tot in de vroege uurtjes. Of was dat wanneer we op moesten staan. Het weekend is een heerlijke mix van nieuwe mensen, tafeltennis gedoe, trainen, feesten, rommel en nou ja je had erbij moeten zijn.

Utregs toernooi

Iduna is mede organisator van dit stadstoernooi wat bekend staat om zijn prettige sfeer en leuke potjes. Aangespoord door de altijd actieve held Han van der Vliet groeit het toernooi steeds verder en zet het Utrecht op de kaart als badmintonstad.

Klaas Toss Toernooi

Er is geen ontkomen aan. Elk jaar doet de goed heiligman ook Iduna aan. Niemand ontsnapt aan het alwetende boek van de Sint. Heb jij jezelf op wat voor manier dan ook in de kijker gespeeld? Ga er dan maar vanuit dat Sint wat voor je in petto heeft. Het Klaas Toss toernooi is natuurlijk ergens rond de vijfde van december. Gezelligheid, pepernoten en een hoop ongein gegarandeerd.

IdunAwards

Heb jij de beste quote van het jaar? Ben jij het best gekleed? Heb jij de meeste punten gescoord in de competitie of viel je anderzijds op? De Idunawards keren ieder seizoen de prijzen uit aan unieke prestaties of momenten op en om de baan. Tijdens het einde competitie etentje worden de genomineerden gepromoveerd tot winnaar of verliezer.

Nieuwjaarsborrel

Geen nieuwjaar zonder een borrel, een olijke speech en een laatste roddel. Het kerstgevoel nog even vasthouden en dan door weer en wind de baan weer zien te vinden. De laatste kans om je ongegeneerd te laten gaan voordat we de slotfase van het competitieseizoen in gaan of ons gaan voorbereiden op de voorjaarscompetitie.

Slottoernooi

Aan al het goede komt een eind. Dus ieder seizoen pakken we nog één keer uit met een spetterend slottoernooi. Nooit weten waar je aan toe bent, het maakt ook niet meer uit. Voor je het weet ligt je racket in de kast en jij op het strand met een cocktail in de hand.

Oliebollentoernooi

Vol gevreten van de kerst en Oud en Nieuw rollen we de baan op voor jawel een overgebleven oliebol. Samen met de nieuwjaarsborrel zoeken we nog een excuus voor een feestje, maar dan op het veld. Een uiterst relaxt toernooi om de beentjes na de break weer eens te strekken.

Feest & Diner

Na afloop van de clubkampioenschappen moet de winst natuurlijk gevierd worden of het verdriet weggedronken. Ach zelfs als je niet hebt meegedaan is het een heerlijk feestje omdat het kan. Voorafgegaan door een gevarieerd diner gaan we door tot in de late uurtjes.

Idunees van het Jaar

Zonder vrijwilligers geen vereniging. Dat vinden wij nu ook.  Ieder jaar organiseren we een dagje uit voor alle vrijwilligers om ze te bedanken voor hun eindeloze inzet voor de club. Als klap op de vuurpijl zetten we één van hen extra in het zonnetje tijdens de laatste ALV. Het gaat hier om een bijzonder persoon, iemand die zich extra hard heeft ingezet afgelopen seizoen of juist stiekem in de achtergrond de club al jarenlang van dienst is.