Skip to main content

Competitie informatie

Het seizoen 2023-2024 belooft weer een mooi badmintonjaar te worden. Met 10 mixed teams en 1 herenteam zijn wij vertegenwoordigd in de bondscompetitie, van de eerste tot en met de achtste divisie.

Starttijden thuiswedstrijden

In tegenstelling tot vorige seizoenen wordt de competitie gespeeld in Galgenwaard zaal 1 (het voorste deel)!

De wedstrijden starten om 11.15u. De zaal gaat open om 11:00 voor opbouw en inspelen.

Kijk voorafgaand goed hoe laat jouw team moet spelen en zorg dat iedereen op tijd is. Zoals ieder seizoen zal de baanindeling weer in de zaal liggen. Op de baanindeling kun je zien op welke baan/banen je team speelt, welke banen wisselbanen zijn en wat de start- en eindtijd is. Wisselbanen worden in onderlinge afstemming afgewisseld zodat ieder team er gebruik van kan maken. In principe beginnen de hogere teams op de wisselbanen.

Uitslagen en Standen

De uitslagen en standen van de competitie zijn gedurende het seizoen voor iedereen te volgen via de homepage en de teampagina.

Standen invullen

De teamcaptain is verantwoordelijk voor het voorafgaand invullen van het formulier. De teamcaptain van het thuisteam dient het wedstrijdformulier in tweevoud uit te printen voorafgaand aan de wedstrijd. Eén exemplaar is voor de tegenstander en één voor de thuisvereniging.

Beide teams brengen eventuele wijzigingen in de teamopstelling aan. Dit gebeurt afzonderlijk van elkaar. Vervolgens zorgt de thuisvereniging ervoor dat op beide exemplaren de eventuele wijzigingen en de uitslagen worden genoteerd. Beide exemplaren moeten na afloop van de wedstrijd door beide teamcaptains worden getekend.

Na afloop dient de teamcaptain van het thuisteam alle mutaties in te voeren in het competitiecomputerprogramma. Bondsteams dienen uiterlijk zondagavond 20:00 uur de uitslagen te hebben ingevuld.

Invaller nodig?

De telefoonnummers van alle (reserve)spelers worden per mail verspreid onder de teamcaptains. Vergeet niet om rekening te houden met de invalregels van de bond! Omdat het invallen in de ere- t/m de derde divisie afwijkt van het invallen in de vierde divisie en lager hebben we hieronder een beknopte beschrijving gegeven van beide invalreglementen.

Mochten er nog vragen zijn, neem dat contact op met de TC en/of Isabel. Elza + Tim (tc@bciduna.nl) en Isabel (idunaccp@gmail.com).

Invallers Ere- / t/m derde divisie

  • De sterkste invaller in het team (d.w.z. hoogst geplaatst op de invalranglijst van alle invallers in het team in een wedstrijd) staat niet hoger op de invalranglijst dan de sterkste niet-meespelende vastspeler.
  • De op-een-na sterkste invaller in het team staat niet hoger op de invalranglijst dan de op een na sterkste niet-meespelende vastspeler, enz.
  • Indien er meer invallers dan niet-meespelende vastspelers zijn, moeten de resterende invallers niet hoger op de invalranglijst staan dan de laagst geplaatste vastspeler van het team.
  • Bij ongeval of ziekte na het begin van de wedstrijd mag in nog te spelen partijen de uitgevallen speler worden vervangen door een andere speler.
  • Een vastspeler van een team mag niet invallen in een lagere divisie dan de divisie waarin zijn team speelt.
  • Een vastspeler van een team mag in een wedstrijdseizoen in ten hoogste 4 competitieweken zowel voor zijn eigen team uitkomen als invallen in een ander team.
  • In de laatste 4 speelrondes van een afdeling mag een vastspeler van een team niet uitkomen voor dat team, indien voorafgaande aan een wedstrijd zijn aantal invalbeurten meer is dan 50% van het aantal keren dat hij voor zijn eigen team is uitgekomen.

Invallers 4e divisie en lager

  • Een vastspeler van een team mag in een competitieweek uitkomen voor zijn eigen en mag in dezelfde competitieweek eenmaal invallen in een ander team.
  • Een vastspeler mag niet invallen in een lager team, tenzij dit team in dezelfde divisie speelt, m.u.v. 7e en 8e divisie.
  • Er mag onbeperkt worden ingevallen.