Skip to main content

In volle aanwezigheid en compleet met competitieshirts traden de spelers van Iduna 10 dit weekend aan tegen ’t Veen uit Veenendaal. Er stond een beslissende wedstrijd op de planning, waarbij de strijd om plek 6 tussen Iduna 10 en team 2 van een niet nader te noemen club ging, met een gedeelde tussenstand van 43 punten. Bij een hogere score zou team 2 van de niet nader te noemen club 6e worden en bij een gelijke stand Iduna 10 op basis van gewonnen wedstrijden.

We begonnen voortvarend met winst in de semi-ongeslagen dubbel van Jeroen & Floyd (er werd enkel verloren van de kampioen). Ook de eerste mannen enkel ging met gemak naar Iduna. De dames hadden het een stuk lastiger, aangezien zij tegen de nummer 1 en 5 van de individuele ranglijst moesten spelen. Desalniettemin weerden Kim, Ellen en Annet zich in zowel enkels als dubbel meer dan kranig en boden zij de nodige, helaas net niet voldoende voor winst, tegenstand. Marten ging er in de tweede mannenenkel in een mooie, toch redelijk spannende, wedstrijd wel met de wedstrijd vandoor. Van de mixen werd er een gewonnen en een verloren, waarmee we op 4-4 uitkwamen. Wachten op team 2 van de niet nader te noemen club dus! Of toch niet…?

Tijdens de wedstrijd kwam het verrassende nieuws dat de niet nader te noemen club ervoor had gekozen om team 1 & 2 om te draaien, waarbij team 1 uit betere spelers uit dezelfde divisie bestond. Na een via de mail direct gestuurde klacht richting de bond werd bevestigd dat dit volgens de regels mag, ook al werd erkend dat het niet ten goede kwam van de sportiviteit. Goed. Leuk zo’n concurrent.

Helaas, met de duidelijke cijfers van 7 tegen 1 wist de niet nader te noemen club de winst te pakken tegen Hercules. Hiermee klommen zij over ons heen (nadat wij ze in de Galgenwaard versloegen en in Wijk met 4-4 vertrokken). Dat betekent dus, helaas, dat team 10 deze week is gedegradeerd. Nadat we onze boosheid verbaal toch niet helemaal kwijt konden, werden de frustraties in Café Tilt onder het genot van een glaasje vloeibaar goud, goed gezelschap en wat spelletjes aan de kant gezet en maakten we ons klaar voor een mooie avond. Want, ’s avonds was daar ook nog het eindecompetitiediner (met onze teamgenoot Jeroen als befaamd organisator en IdunAwards-spreekbuis). Nacho’s bij de vleet, een award voor Ellen en een van een kater herstellende Kim maakten deze dag toch nog meer dan goed.

Bovendien werd besloten tot het aanvragen van dispensatie voor de 6e divisie. Laurens, die van het bestuur, is akkoord. We mogen dan van een flesje La Chouffe of een glaasje Pinot houden, dat weerhoudt ons niet van fanatisme en bewijsdrang. Bovendien: na dit verhaal moeten we de dat team van de niet nader te noemen club volgend jaar wel laten degraderen!