Skip to main content

Goeie timing, want de week van team 2 stond in het teken van maar 1 ding: Elza de S!

Huh, die zit toch helemaal niet meer bij Iduna? Nou, aangezien Elza na vorig seizoen besloot naar Arnhem te emigreren en bij BECA te gaan spelen, spelen we dit jaar niet mét maar tégen haar. En dat neemt iedereen heel letterlijk. Er valt dus nogal wat te vertellen over de heenwedstrijd:

  • Wouter (de vriend van Elza) appte de dag van tevoren om ons aan te moedigen.
  • Atze’s dubbelwinst is al tig keer door de bond ongeldig en toch weer geldig verklaard.
  • Simon won de tweede set van zijn single heel Duits en zorgde daarmee voor wat sloopwerk van de tegenstander in het materiaalhok.
  • Annemiek had haar familiedag heel tactisch op zondag gepland, want dan spelen we toch eigenlijk nooit.
  • Martje moest dus singelen en klopte Elza in straight sets.
  • Maar dat laatste werd misschien enigszins veroorzaakt door eerdergenoemde Wouter, die al dan niet vanwege door Elza zelf veroorzaakte omstandigheden de nacht daarvoor besloot maar via een dak van de buren naar huis te gaan en daar doorheen zakte.
  • Het werd uiteindelijk 3-5 voor Iduna!

Goed, nu dus de thuiswedstrijd. Er is in de tussentijd wel wat veranderd. Want nog even wat over ons team. Team 2 werd al snel omgedoopt tot de Reserves van Iduna (volgens het wedstrijdverslag van eerste tegenstander Huizen, al stonden we toen voor het eerst én voor het laatst dit seizoen compleet op de baan), wat achteraf gezien heel voorspellend was. We hebben heel november zonder onze 3 vaste dames gezeten… veel dank aan alle invalsters(Chantal, Dewi en Francien)! Myrthe was in november namelijk echte sushi zoeken, maar had uiteindelijk toch liever de Hollandse. Martje werd met Halloween eindelijk bevrijd van haar staart en staat nog niet op de baan. Annemiek ging na het stappen na de Iduna-borrel keihard door haar enkel, maar dat lag niet aan de drank! (en in januari gaat ze 4 maanden op wereldreis, dus einde seizoen)

Een iets andere opstelling dus. We zijn heel blij met supersub Francien die al gezellig in de teamapp zit. Daarnaast onze topfitte daddies Simon (onontdekte dubbelparel, wat hebben we het toch goed heh) en Anton (semi-fit door slaapgebrek, maar wint gewoon partijen met z’n ogen dicht). Myrthe is dus weer terug. Atze deed eind november wat rare moves op de training en verdraaide z’n knie, maar gelukkig viel het mee en hoefde hij maar 1 wedstrijd te missen.

Door al het bovengenoemde plus nog wat best sterke tegenstanders is Iduna-BECA een echte degradatiekraker. Punten pakken dus!

Daarbij werd geen middel geschuwd. Wouter werd ingeschakeld voor wat sabotage in en om huis. Maar naar eigen zeggen durfde hij het ‘s nachts op het laatste moment niet aan. Dan moest het maar op de baan gebeuren. Gelukkig met een bank vol fans!

Atze was weer fit genoeg voor een dubbel, en samen met Anton werd eindelijk weer gewonnen. Myrthe en Francien speelden goed maar de tegenstand was te sterk. 1-1- dus, net als bij een heenwedstrijd. Simon won keurig in 2 sets, Anton maakte er weer eens een spektakel van maar trok aan het langste eind na 3 sets. Myrthe speelde een hele goede wedstrijd, maar in de slotfase van de derde set was de tegenstandster net wat beter. Elza durfde geen eerste single meer te spelen maar werd alsnog in 2 sets door Francien geklopt. Net als bij de heenwedstrijd met 4-2 voor de mixen in. Fransimon (doordenkertje) had nog een grandioze comeback in de tweede set maar het was niet genoeg. Gelegenheidscombi Anton en Myrthe trokken hun winning streak door en wisten in 3 sets te winnen. Iets met 11-0 bij de wissel (bijna-relatiecrisis aan de overkant), maar uiteindelijk nipt met 21-19 winnen.

Eindstand was een mooie 5-3 overwinning! We staan daarmee weer iets verder van de degradatiestreep, maar het blijft spannend. Speciale vermelding voor Anton, die wéér 3 partijen wist te pakken, ondanks een licht hoofdpijntje (dan speelt ‘ie het best weten we inmiddels). En voor Elza, die alleen haar favoriete onderdeel (de single) niet wist te winnen. Ten slotte nog voor Wouter, die met het OV uit het oosten kwam om te kijken, maar precies op tijd was voor het onderdeel ‘borrel’.