Skip to main content

De week van Iduna Team 3 (nu nr. 3) begint op zondag met een traditie: motivational speech van onze teamcaptain. Iets met “100% focus, rallys bouwen en het beste uit ons zelf halen”. Stuban here we come! De team spirit ligt in team 3 hoog, net zoals de eensgezindheid in het soort tassen.

Na een 4-0 voorsprong haalt Stuban (nr. 2) ook 4 punten op in de Galgenwaard. We lopen niet in, zij lopen niet uit.

Dan is daar de borrel en een tas met cadeautjes voor Jasper. Met zijn 18 jaar mag hij nu een heleboel dingen die gisteren nog niet mochten. Alcohol en gokken, van je teamgenoten moet je het maar hebben. Hopelijk heeft Jasper in het casino meer geluk dan tegen Thijs Richters. Ook mag Jasper vanaf vandaag zelfstandig autorijden.

Maandag avond neemt Nisa rust voor haar achillespees. Waarom dan niet ook een paar wijntjes drinken? Precies! Nisa werkt in het oh zo prachtige Veghel. Ze praat nog nét niet met de zachte g. Gezelligheid staat in haar woordenboek wel met een hoofdletter geschreven! De rest van team 3 trainde keihard zodat ze komende zondag tegen Thiela helemaal ready zijn.

Woensdag werd er uiteraard weer getraind maar helaas ook nu waren we niet compleet. Jasper was op stage geweest en was te moe, en Nisa had een paar zware dagen op het werk en sloeg dus ook even over. Lotte, Bernard en Thomas zijn natuurlijk gewoon rock steady komen trainen.

Dan is het zondag en speelt team 3 tegen Thiela al om 10:00 ‘s ochtends, voor de een is vroeg opstaan wat makkelijker dan voor de ander… gelukkig stond de koffie en thee al klaar in de hal. Toen begon de wedstrijd, de heren dubbel werd gespeeld door Thomas en Bernard. Zij speelden zoals meestal een goede dubbel en wonnen de wedstrijd in twee sets. Daarna kwam de dames dubbel van Nisa en Lotte. Normaal is dit een heel sterk onderdeel van team 3 maar vandaag ging het ietwat moeizaam, de dames verloren helaas in twee sets. Maar beiden maakten dit dubbel en dwars weer goed met hun singel.

De singels begonnen met die van Thomas, in de eerste set ging het nog niet zo makkelijk maar in de tweede set was Thomas weer on fire! Hij scoorde uiteraard veel met zijn welbekende long line smash. Hij won in twee sets, dus weer een punt erbij voor team 3! Daarna was het de beurt aan Nisa, zij begon heel erg lekker en stond al na een paar minuten 5-0 voor. Dit zette ze super goed voort, het resultaat was dat Nisa haar tegenstandster een stevige rondleiding door Tiel heen gaf. Daarna was het de beurt aan Bernard, hij was niet zo tevreden over hoe hij de dubbel speelde, maar in zijn singel was daar niks van te merken. Hij speelde een hartstikke goede pot en won in twee sets. Als laatst was het Lotte’s beurt om te singelen, het begin van de wedstrijd ging prima en ze won de eerste set. In de tweede set had lotte een kleine dipje en deze set verloor ze, maar ze kwam veel sterker terug en won de derde set. In de derde set ging ze net zo goed door en won ook deze set. Na de dubbels en singels gespeeld te hebben was de tussenstand nu 5-1.

Toen was het tijd voor de mixen. Nadat vorige week de mixen tegen Stuban beide verloren ging waren we er op gebrand deze wedstrijden te winnen, en dat deden we! De eerste mix werd gespeeld door Bernard en Nisa, volgens hun was het niet hun beste mix ooit maar ze wonnen hun wedstrijd in twee sets. Daarna speelden Jasper en Lotte hun mix, dit was de eerste en enige wedstrijd voor Jasper omdat hij last had van zijn enkel. In de eerste set ging het nog niet zo soepel, deze werd verloren. Na de eerste set waren Lotte en Jasper wakker geschud en werd er uiteindelijk in drie sets gewonnen.

Dit was de week van team 3, een prima week al zeggen we het zelf!