Skip to main content

Afgelopen week was de week van team 5, dus hierbij hun verhaal. Het is een hele wedstrijdbeschrijving geworden, veel leesplezier!

Eerst misschien handig te vertellen wie er allemaal in team 5 zitten. Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen dit weet: Lisa Spaargaren, Lisa Naus, Lars, Niels, Johan & Brendan.

Wij zijn met 4 heren omdat Brendan tijdens de clubkampioenschappen zijn achillespees heeft afgescheurd. Om deze reden rouleren wij al heren, dit is de reden dat Lars deze wedstrijd niet mee speelde. Uiteraard kwam hij wel voor de nodige support! Voor deze wedstrijd met Helios stonden we 6e, zie foto.

Mannendubbel (Brendan & Niels):

Brendan en Niels hadden moeite om op gang te komen de eerste set. Veel foutjes en niet hun eigen spel kunnen spelen. De 2e set ging een stuk beter, met af en toe hele goede rallies, maar het was helaas niet goed genoeg om er nog een 3e set uit te slepen.

Uitslag: 14-21 17-21

Vrouwendubbel (Lisa & Lisa):

Lisa en Lisa hebben dit seizoen samen pas 1 dubbel verloren. Deze wedstrijd begon wat stroef, maar toen er eenmaal wat punten gespeeld waren ging het steeds beter. De uitslag is spannender dan de wedstrijd, het leek er nooit echt op dat er verloren zou worden. Weer een goede wedstrijd van de Lisa’s.

Uitslag: 21-18 21-19

Mannen enkel 1 (Johan):

De eerst single was een pittige, Johan begon heel sterk en won de eerste set. De tegenstander kreeg het spel van Johan in de 2e set wat beter onder controle, waardoor Johan meer moeite moest doen om punten te maken. Dit leidde tot erg mooie rallies. Na 3 spannende en goede sets was de winst helaas voor toch Helios.

Uitslag: 21-14 15-21 16-21

Vrouwen enkel 1 (Lisa N):

Lisa kwam wat lastig in de wedstrijd, maar deed het eigenlijk heel goed. Het lukte alleen net niet om de punten te scoren. De eerste set was daardoor lastig. In de 2e set ging het een stuk beter, mooie punten. Helaas trok Lisa net aan het kortste eind en verloor de wedstrijd.

Uitslag: 11-21 18-21

Mannen enkel 2 (Brendan):

Brendan speelde sinds maart weer zijn eerste single. De eerste set was een prima wedstrijd, die tot het eind erg gelijk op ging. De 2e set was Brendan erg vermoeid (dubbel/mix is toch wat anders dan single), waardoor hij niet meer in zijn eigen spel kon komen. Hier maakte de tegenstander gebruik van waardoor het niet heel spannend werd.

Uitslag 18-21 11-21

Vrouwen enkel 2 (Lisa S):

Lisa begon gelijk erg goed, liet de fouten door de tegenstander maken. Eerste set gemakkelijk gewonnen. In de 2e set speelde de tegenstander juist erg goed en vooral heel anders dan de 2e set. Lisa verloor daardoor helaas de 2e set. Gelukkig wist Lisa in de 3e set de zwakke plek te vinden en won deze uiteindelijk netjes.

Uitslag: 21-12 14-21 21-12

Gemengd dubbel 1 (Lisa S & Niels):

Dit was een hele spannende en goede mix. De eerste set was heel spannend en werd helaas gewonnen door Helios. De 2e set begon erg stroef en als snel stonden Lisa en Niels ver achter. Maar nooit opgeven! Lisa en Niels wisten een 13-19 om te zetten naar een 21-19: 3e set!! Door wat tips van Lars die deze wedstrijd telde liep het vanaf het begin van de 3e set beter, de wedstrijd werd gewonnen.

Uitslag: 22-24 21-19 21-15

Gemengd dubbel 2 (Lisa N & Johan):

Lisa en Johan begonnen heel sterk aan de eerst set, dit zorgde ervoor dat halverwege de 1e set even omgeschakeld moest worden om niet af te zwakken. Dit lukte en de eerste set was binnen. De 2e set ging in eerste instantie gelijk op, maar Lisa en Johan gaven weinig weg en de tegenstanders gingen de fouten maken. Wedstrijd gewonnen!

Uitslag: 21-17 21-16

We zijn tevreden over de uitslag, ook al had er misschien meer in gezeten. Maar dit is gezien de stand helemaal geen gekke uitslag. Het mooie is wel dat we voor het eerst beide mixen hebben gewonnen. Dit was tot op heden een van onze grotere problemen. Woensdag gaan we dit mogelijk weer verder verbeteren bij Bart-Jan. Nu op naar volgend weekend, waarin we het opnemen tegen de nr.2: DVS. De vorige keer verloren we met 6-2, met uitzicht op een beter resultaat. Dus we gaan voor een beter resultaat dit keer!

Tot op de baan,

Team 5!