Skip to main content

Niet Nederland maar ons team kleurt oranje. Overigens niet alleen deze week maar het hele seizoen dat we recreantencompetitie spelen. We zijn: Suzanne, Maarten, Wen en ondergetekende Paul. Wen kon deze week helaas niet maar gelukkig was Nelleke bereid om in te vallen. Dit keer valt John niet in. Dat is vermeldenswaardig aangezien hij de vaste reserve is in alle teams. Er is volgens mij geen team waar John niet is ingevallen. Een van onze tegenstanders (Anne) had hier nog wel een naam voor maar die is zeker niet vermeldenswaardig.

Voor het begin wordt er door het gele team druk overlegd over de opstelling. Wie tegen wie en wat is de beste opstelling. Misschien moeten we volgend jaar coaches gaan introduceren die deze taak gaan overnemen.

Als iedereen van de juiste kleur is gearriveerd beginnen we met de dubbels. Maarten en ik hadden een zware dubbel die we in een zinderende driesetter hebben gewonnen. Das een lekker begin. Ook onze dames wonnen de dubbel. Nelleke was erg in haar nopjes met deze dubbel en wij ook natuurlijk.

Tja enkelen altijd zwaar. Dit jaar had ik al gezien dat er goede heren meededen. Ook het gele team was gezegend met een goede eerste heer. Helaas voor Jan Sybren was ik deze avond goed in vorm en kon ik ook tot mijn eigen verbazing overtuigd winnen.

Maarten had tegen Floor minder geluk. Samen zitten ze in een competitieteam waardoor ze elkaar goed kennen. Na drie sets moest Maarten zich toch gewonnen geven.

Dan de dames enkels. Anne was een geduchte tegenstander voor Suzanne. Ze liet zich even afleiden door de oranje coaches op de bank maar stevende toch op een verdiende overwinning. Franka weerde zich dapper tegen Nelleke maar die was goed in vorm en maakte weinig fouten.

Het sluitstuk van de avond waren de mixen. Vooral de mix van Maarten en Suzanne tegen Anne en Floor was een heftige strijd. Maar ook deze ging naar de gele rakkers. Al met al kon Oranje toch terugkijken op een mooie overwinning van 5-3 en togen we naar de Heksenketel om daar wat heerlijke brouwsels te drinken. De avond werd geanimeerd afgesloten. Altijd gezellig en te laat voor de trap gingen we met zijn allen de goederenlift naar beneden.