Skip to main content
Algemeen

Even voorstellen: Laurens, Sita & Jan!

TC Voorzitter: Laurens

Sinds afgelopen mei ben ik de opvolger van Martje als voorzitter van de Technische Commissie. Dit lijkt me een mooie kans om de club beter te leren kennen en er tevens wat voor terug te doen. Voor iedereen die mij nog niet kent:

Mijn naam is Laurens Harkema, 27 jaar en ruim 3 jaar lid bij Iduna. Naast badminton houd ik er ook van om buiten de baan actief bezig te zijn. Met name hardlopen doe ik regelmatig. In het dagelijks leven ben ik planner bij Royal A-ware, een producent en verpakker in de kaas- en zuivelindustrie. Als je meer wilt weten, vraag het dan gerust tijdens de speelavonden.

Voorzitter communicatiecommissie: Sita

Deze zomer heb ik het stokje van Isabel overgenomen en is het mijn taak geworden om de Communicatiecommissie aan te sporen.

Ik loop alweer 6 jaar rond bij Iduna, dus het werd tijd om wat voor de club te betekenen. Hebben jullie dus sterke verhalen, mooie actiefoto’s van tijdens sport- of andere Iduna bezigheden, laat het me weten! Als ik niet op de badmintonbaan te vinden ben, heb ik ook andere hobby’s zoals reizen, wandelen, met mijn vriend Jelle door Friesland zeilen, enz. En bij het CBS aan statistieken werken ten behoeve van een gezond Nederland. Maar daarnaast heb ik vast tijd om samen met de commissie jullie verhalen en de faam van Iduna te verspreiden!

Nieuwe trainer: Jan

Mag ik mij voorstellen. Mijn naam is Jan Bessems. Ik ben geboren in Manokwari. Het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea, Tegenwoordig Irian Jaya en een van de eilanden behorende tot de Indonesische archipel. Daar heb ik mijn jeugd doorgebracht en ben met mijn ouders, broers en zusters in 1962 naar Nederland gekomen (gerepatrieerd). Dit vanwege de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea aan Indonesië.

In Nederland hebben we het eerste jaar in een pension gewoond in Valkenswaard. Daarna zijn we verhuisd naar het geboortedorp van mijn vader, Cadier en Keer bij Maastricht. Hier heb ik mijn middelbare school afgemaakt en ben daarna in militaire dienst gegaan bij het Korps Mariniers. In 1994 ben ik aan mijn trainersopleiding begonnen. Tijdens mijn stages heb ik onder andere ook bij Bart-Jan den Hollander stage gelopen. Na het behalen van mijn diploma ben ik direct voor de leeuwen gegooid en begonnen bij bv Houten. De toenmalige trainer vond dat ik het wel van hem over kon overnemen. Na enige jaren heb ik besloten om het trainerschap over te dragen aan een ander. Dit werd Bart-Jan. In die tijd was ik namelijk ook nog voorzitter van de vereniging en ik wilde geen belangenverstrengeling. Daarna heb ik aan verschillende verenigingen trainingen mogen geven, zoals o.a. BV Eemnes, BC Lopik, en daarna weer BV Houten. Hier ben ik afgelopen mei gestopt als trainer.

Toen klopte Iduna bij mij aan. Ik heb een gesprek gehad met Laurens en Heddeke waarbij ik aangaf dat ik in principe gestopt was, maar als ze geen vervanger konden vinden, ik bereid was om de trainingen op me te nemen. Zoals jullie zien sta ik er dus. Nu ik er ben moet ik zeggen dat het me goed bevalt en blij ben toch bezig te kunnen zijn. De groep, voor zover aanwezig, is erg enthousiast en leergierig. Dat spreekt mij bijzonder aan en doet mij goed. Hoop dat de klik wederzijds is. Het enige wat ik jammer vind is dat de opkomst wat magertjes is. Hoop dat dit in positieve zin veranderd.