Wie zijn wij nou eigenlijk?

Vrij Spelen
Keihard Trainen
Competitie Spelen
Feestje Bouwen
Elk Niveau
Altijd Welkom

Hallo. Wij zijn Iduna, de leukste badmintonclub van Utrecht. Kijk rustig rond, de meeste antwoorden vindt je hier en anders kom je gewoon een keer langs.

Ja ja, we zijn een gezellig stel. Met zo’n 200 leden zijn we 3 keer per week actief. Meestal op onze vaste locatie Sportcentrum de Galgenwaard.

Ben jij een fanatieke competitiespeler? Je kunt bij ons terecht voor competitie van 8e tot en met 1e Divisie.

Bij iduna houden we van balans tussen recreanten en competitiespelers, met als uitgangspunt dat er voldoende activiteiten zijn voor iedereen, op ieder niveau.

Wil je liever als recreant vrijspelen dan kan dat natuurlijk ook. Hoewel…voor recreanten organiseren we ieder jaar een interne competitie. Jong of oud, je bent altijd welkom bij Iduna!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Spelen

 • Bondscompetitie
 • Recreantencompetitie
 • Voorjaarscompetitie
 • Vrij spelen

Training

 • Competitietraining
 • Extra competitietraining
 • Recreanten beginners
 • Recreanten gevorderd

Toernooien

 • Clubkampioenschappen
 • Iduna Open
 • Utregs toernooi
 • Meerdere gezelligheidstoernooien

Activiteiten

 • Trainingsweekend
 • Iduna BBQ
 • Pubquiz
 • Zomersport (Squash, Fietsen, Hardlopen)
 • Feest en Borrels
 • Vrijwilligersdag
 • En nog zoveel meer…

Speeltijden
&
Locatie

Maandag
19.30-
23.00

GALGENWAARD

Woensdag
19.30-
23.00

GALGENWAARD

Zondag
10.30-
16.00

GALGENWAARD

Veelgestelde vragen

Lidmaatschap en Kennis maken

Vanaf welke leeftijd kan ik lid worden

Ben je (bijna) 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om bij onze badmintonclub te spelen? We hebben voor iedereen wat wils: recreatief spelen, competitie-teams op allerlei niveaus, training. Je kunt een keer komen kijken en meespelen. Normaal gesproken is er geen wachtlijst.

Wanneer kan ik lid worden?

Je kunt het hele jaar door lid worden bij Iduna. Het maakt niet of het speelseizoen net begonnen is of juist afgelopen. Zolang er plek is kun je direct lid worden. Mocht er een ledenstop zijn dan geven we dat duidelijk aan. In dat geval kunnen we je op de wachtlijst zetten.

Vanaf €215 ben je al lid. Meer weten kijk bij Lid worden en contributie

Wanneer zijn de open avonden bij Iduna?

Kom op de open avonden die in september en januari plaatsvinden (raadpleeg de kalender of het programma). Je kunt ook even een mail sturen naar ons algemene adres en je krijgt dan een advies over je kennismaking met de club.

Kan ik ook gewoon op een normale speelavond komen kijken?

Gewoon een keer komen kijken op maandag- en woensdagavond kan natuurlijk ook. Je kunt altijd bij ons welkomstcomité terecht. Kijk op het speelbord wie deze mensen zijn en zij maken je verder wegwijs. Zijn ze even niet te vinden spreek dan gewoon een willekeurig lid aan dan wordt je vanzelf geholpen.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Je kunt je lidmaatschap bij BC Iduna uiteraard opzeggen. Dat doe je door een mail te sturen naar leden@bciduna.nl, met een cc naar penningmeester@bciduna.nl o.v.v. opzeggen lidmaatschap. Als je geen lid meer wil zijn bij de start van een nieuw badmintonseizoen, dan moet je opzegging in ieder geval binnen zijn vóór 15 augustus. Als je afmelding na die datum binnen is, ben je het komende seizoen ook lid van BC Iduna en betaal je dus contributie voor het hele seizoen.

Uitzondering: als je gedurende het seizoen wil opzeggen (dus na 15 aug.) en we op het moment van je opzegging een wachtlijst hebben, zullen we overgaan tot restitutie van je contributie voor de resterende maanden van het seizoen dat je geen lid meer bent. We kunnen dan immers direct een nieuw lid direct inschrijven op jouw plek. Je kunt bij de ledenadministratie informeren (via leden@bciduna.nl) of er een wachtlijst is op het moment dat je opzegt / wil opzeggen.

Wat is de contributie bij iduna?

De basiscontributie bedraagt €215 per jaar. Kijk voor de overige kosten bij contributie en mogelijkheden

Spelen en Competitie

Op welke dagen kan ik spelen?

Je kunt bij Iduna spelen op maandag en woensdag (speeltijden 19.30-23.00 uur) in Sportcentrum de Galgenwaard en op zondag spelen we de competitewedstrijden  tussen 10.30 en 16.00 uur.

Zijn er ook competities voor recreanten?

Jazeker. Iduna heeft zijn eigen spectaculaire recreantencompetitie waar meerdere teams strijden om de felbegeerde cup. Daarnaast kan iedere recreant ook deelnemen aan de voorjaarscompetitie om het op te nemen tegen andere clubs.

Wanneer is de recreantencompetitie?

De recreantencompetitie wordt op woensdagavonden gespeeld. Kijk op de pagina voor meer info

Op welk niveau speelt Iduna competitie?

De teams van Iduna zijn actief vanaf 8e tot aan 1e divisie bond.

Wanneer speelt Iduna zijn thuiswedstrijden?

Competitiewedstrijden zijn op zondagen op wisselende tijden in de ochtend of middag.

Training

Wanneer is de vaste competitietraining?

De reguliere training voor competitiespelers is altijd op woensdagavond tijdens het competitieseizoen. De hogere competitieteams trainen bij Bart-Jan, de lagere competitieteams krijgen training van Jan Bessems.

Wanneer zijn de optionele trainingen?

Extra trainen kan op maandagavond en na het competitieseizoen ook op woensdagavond. Deze aanvullende trainingen zijn op basis van inschrijving, waarbij geldt: vol is vol (al wordt er wel gekeken naar een goede niveauverdeling). Alle competitiespelers en reserves ontvangen bericht zodra de inschrijving hiervoor is geopend.

Zijn er voor recreanten ook trainingsmogelijkheden?

Jazeker. Voor recreanten zijn er twee mogelijkheden om te trainen. De training basisvaardigheden en de training extra vaardigheden. Je kunt maximaal één proeftraining volgen. Twijfel je in welke groep je thuishoort? Informeer hierover tijdens de trainingsavond bij onze trainer Erik.

Overig

Waarom ontvang ik email van Iduna in mijn spambox?

Natuurlijk is het heel vervelend als je berichten van de club mist. Iduna stuurt haar email altijd via nieuws@bciduna.nl. Voeg dit emailadres toe aan je contactenlijst en de mail komt gewoon weer binnen. Wil je dat onze berichten altijd in je inbox komen en bijv. niet in ‘reclame’ (gmail) dan is het handig om een filter aan te maken. Deze filter zet dan alle email van bciduna.nl in het juiste vak.

Hoe maak ik die handige filter aan?

Hoe kan ik clubkleding bestellen?

Clubkleding kan besteld worden via de iduna webshop. Er worden af en toe shirts verzonden, niet per stuk dus het kan even duren voor je hem krijgt. Daarnaast hangt de levering ook af van de fabrikant en onze leverancier allrackets.com.

Wat als er sprake is van ongevallen?

Deelname aan verenigingsactiviteiten is voor eigen risico. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren kunnen we terecht bij de beheerders van de Galgenwaard. Zij hebben een BHV diploma en kunnen medische hulp verlenen indien nodig.

Geschiedenis, ereleden en leden van verdienste

De club kent een lange geschiedenis. BC Iduna is onderdeel geweest van de oorspronkelijk op 17 januari 1974 opgerichte Sportvereniging ULTC-lduna met de racketsporten badminton, tennis en tafeltennis. En die vereniging had haar wortels weer ergens in de jaren 40. De badminton-tak is nog redelijk jong; op 28 december 2000 is onze club zelfstandig verder gegaan.

Erelid

Irma Bakhuisen

Erelid

Martin Schoevaars

Lid van Verdienste

Machteld Sluiter