Skip to main content

200

Wanneer spelen we

SPEELTIJDEN

Maandag
19.30-
23.00

VRIJ SPELEN

Woensdag
19.30-
23.00

VRIJ SPELEN

Zondag
10.30-
16.00

COMPETITIE

Spelen

Bondscompetitie
Recreantencompetitie
Voorjaarscompetitie
Vrij spelen

Training

Competitietraining
Extra competitietraining
Recreanten beginners
Recreanten gevorderd
Trainingsdag

Activiteiten

Iduna BBQ, Pubquiz
Zomersport (Squash, Fietsen, Hardlopen)
Feest en Borrels
Vrijwilligersdag
En nog zoveel meer…

Toernooien

Clubkampioenschappen
Iduna Open
Utregs toernooi
Meerdere gezelligheidstoernooien

Lidmaatschap en Kennis maken

Vanaf welke leeftijd kan ik lid worden?

Ben je (bijna) 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om bij onze badmintonclub te spelen? We hebben voor iedereen wat wils: recreatief spelen, competitie-teams op allerlei niveaus, training. Je kunt een keer komen kijken en meespelen. Normaal gesproken is er geen wachtlijst.

Wanneer kan ik lid worden?

Je kunt het hele jaar door lid worden bij Iduna. Het maakt niet of het speelseizoen net begonnen is of juist afgelopen. Zolang er plek is kun je direct lid worden. Mocht er een ledenstop zijn dan geven we dat duidelijk aan. In dat geval kunnen we je op de wachtlijst zetten.

Vanaf €220 ben je al lid. Meer weten kijk bij Lid worden en contributie

Wanneer zijn de open avonden bij Iduna?

Onze open avonden zijn meestal in september en januari. Raadpleeg de agenda om precies te zien wanneer. Je kunt ook even een mail sturen naar ons algemene adres en je krijgt dan een advies over je kennismaking met de club.

Kan ik ook gewoon op een normale speelavond komen kijken?

Gewoon een keer komen kijken op maandag- en woensdagavond kan natuurlijk ook.  Je kunt altijd bij ons welkomstcomité terecht. Kijk op het speelbord wie deze mensen zijn en zij maken je verder wegwijs. Zijn ze even niet te vinden spreek dan gewoon een willekeurig lid aan dan wordt je vanzelf geholpen.

Heb je nog geen racket? Geen probleem er zijn leenrackets aanwezig.

Ik heb nog geen racket, maar wil wel een keer komen spelen

Kom gerust kijken op maandag- en woensdagavond. Heb je nog geen racket? Geen probleem er zijn leenrackets aanwezig. Vraag naar iemand van de wekomstcommissie. Zij helpen je verder in de zaal.

Wat is de contributie bij iduna?

De basiscontributie bedraagt €250 per jaar. Kijk voor de overige kosten bij contributie en mogelijkheden

Ik ben student kan ik korting krijgen?

Bij inzending van een kopie van de studentenkaart / bewijs van inschrijving met actueel collegejaar krijg je 25% studentenkorting.

Ik heb een U-pas kan ik korting krijgen?

Bij inzending van een kopie van een geldige U-pas kan je in aanmerking komen voor korting. Het kortingsbedrag is afhankelijk van de regeling van de gemeente en het nog beschikbare persoonlijke budget.

Hoe betaal ik jaarlijks de basiscontributie?

Iduna werkt met automatische incasso. We zullen voor het incasseren van de contributie gebruik maken van een doorlopende machtiging.

Ik wil mijn gegevens wijzigen

Ben je verhuisd? Ander telefoonnummer of e-mailadres? Geef je wijzigingen direct door aan onze ledenadministratie ( leden@bciduna.nl).

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Je kunt je lidmaatschap bij BC Iduna uiteraard opzeggen. Dat doe je door een mail te sturen naar leden@bciduna.nl, met een cc naar penningmeester@bciduna.nl o.v.v. opzeggen lidmaatschap. Als je geen lid meer wil zijn bij de start van een nieuw badmintonseizoen, dan moet je opzegging in ieder geval binnen zijn vóór 15 augustus. Als je afmelding na die datum binnen is, ben je het komende seizoen ook lid van BC Iduna en betaal je dus contributie voor het hele seizoen.

Uitzondering: als je gedurende het seizoen wil opzeggen (dus na 15 aug.) en we op het moment van je opzegging een wachtlijst hebben, zullen we overgaan tot restitutie van je contributie voor de resterende maanden van het seizoen dat je geen lid meer bent. We kunnen dan immers direct een nieuw lid direct inschrijven op jouw plek. Je kunt bij de ledenadministratie informeren (via leden@bciduna.nl) of er een wachtlijst is op het moment dat je opzegt / wil opzeggen.

Spelen en Competitie

Op welke dagen kan ik spelen?

Je kunt bij Iduna spelen op maandag en woensdag (speeltijden 19.30-23.00 uur) in Sportcentrum de Galgenwaard en op zondag spelen we de competitewedstrijden tussen 10.30 en 16.00 uur.

Zijn er ook competities voor recreanten?

Jazeker. Iduna heeft zijn eigen spectaculaire recreantencompetitie waar meerdere teams strijden om de felbegeerde cup. Daarnaast kan iedere recreant ook deelnemen aan de voorjaarscompetitie om het op te nemen tegen andere clubs.

Wanneer is de recreantencompetitie?

De recreantencompetitie wordt op woensdagavonden gespeeld. Kijk op de pagina voor meer info

Op welk niveau speelt Iduna competitie?

De teams van Iduna zijn actief vanaf 8e tot aan 1e divisie bond.

Wanneer speelt Iduna zijn thuiswedstrijden?

Competitiewedstrijden zijn op zondagen op wisselende tijden in de ochtend of middag.

Ik wil me opgeven voor competitie bij bc iduna

Dat kan. Competitie spelen en trainen is één van de mogelijkheden bij onze club. Afhankelijk van je speelsterkte en teamindeling train je bij Bart-Jan of Gerard. Bij aanmelding geef je je op voor komend badmintonseizoen. Stuur de technische commissie een mail om aan te geven dat je interesse hebt of eventuele andere vragen rondom competitie.

De kosten voor trainen en competitie komen bovenop de basiscontributie. De mogelijkheden kun je bekijken op onze lid worden pagina in de vorm van pakketten (competitie I,II en III).

Training

Wanneer is de vaste competitietraining?

De reguliere training voor competitiespelers is altijd op woensdagavond tijdens het competitieseizoen. De hogere competitieteams trainen bij Bart-Jan, de lagere competitieteams krijgen training van Gerald.

Wanneer zijn de optionele trainingen?

Extra trainen kan op maandagavond en na het competitieseizoen ook op woensdagavond. Deze aanvullende trainingen zijn op basis van inschrijving, waarbij geldt: vol is vol (al wordt er wel gekeken naar een goede niveauverdeling). Alle competitiespelers en reserves ontvangen bericht zodra de inschrijving hiervoor is geopend.

Zijn er voor recreanten ook trainingsmogelijkheden?

Jazeker. Voor recreanten zijn er twee mogelijkheden om te trainen. De training basisvaardigheden en de training extra vaardigheden. Je kunt maximaal één proeftraining volgen. Twijfel je in welke groep je thuishoort? Informeer hierover tijdens de trainingsavond bij onze trainer Erik.

Overig

Waarom ontvang ik email van Iduna in mijn spambox?

Natuurlijk is het heel vervelend als je berichten van de club mist. Iduna stuurt haar email altijd via nieuws@bciduna.nl. Voeg dit emailadres toe aan je contactenlijst en de mail komt gewoon weer binnen. Wil je dat onze berichten altijd in je inbox komen en bijv. niet in ‘reclame’ (gmail) dan is het handig om een filter aan te maken. Deze filter zet dan alle email van bciduna.nl in het juiste vak.

Hoe maak ik die handige filter aan?

Hoe kan ik clubkleding bestellen?

Het bestellen en betalen van de clubkleding doe je via de website van CHESPsport. www.chespsport.nl .

  1. Ga naar het menu Sportkleding en selecteer BC Iduna. Als je inlogt met het wachtwoord CHESPsport2022, dan zie je de verschillende alle clubkledingopties en met de speciale prijzen die BC Iduna met CHESPsport zijn overeengekomen.
  2. Let er dus wel op dat er BC Iduna in de naam van je artikel staat! Dan bestel je het item uit de BC Iduna webshop.
  3. Wil je je naam op je shirt laten drukken? Dat kan voor een meerprijs van €2,50. Vermeld de naam die je op je shirt wilt laten drukken in het vak bestelnotities. Dit vind je onderaan als je in de optie Afrekeningsdetails zit.
  4. Kies de optie ‘Afhalen’ bij het definitief maken en betalen van de bestelling. Jouw clubkleding wordt dan kosteloos in de sporthal afgeleverd.

Wat als er sprake is van ongevallen?

Deelname aan verenigingsactiviteiten is voor eigen risico. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren kunnen we terecht bij de beheerders van de Galgenwaard. Zij hebben een BHV diploma en kunnen medische hulp verlenen indien nodig.