Skip to main content

Voorjaarscompetitie (VJC)

De VJC is een competitie voor recreanten en voor 4de t/m 8ste divisie competitiespelers, georganiseerd door de bond. Met je team (meestal zes spelers (drie dames en drie heren) of een damesteam of een herenteam) speel je in de periode eind februari tot en met eind mei verschillende wedstrijden tegen teams van andere clubs. Er wordt gestreefd naar poules van vijf of zes teams. Dat wil zeggen dat je vier of vijf wedstrijden thuis in de Galgenwaard op woensdagavond speelt en vier of vijf wedstrijden uit bij de tegenstander (wisselende dagen, afhankelijk van de dag waarop zij spelen).

Inschrijven voorjaarscompetitie

De opzet is deze keer wat anders dan in de voorgaande jaren. Toen hadden we een regionale VJC. Nu start er voor het eerst een pilot met een landelijke VJC. In deze competitie spelen sportiviteit en gezelligheid de hoofdrol. Dat laatste is eigenlijk hetzelfde als in de regionale VJC het geval was. Wat is er dan wel precies anders?

  • De VJC wordt landelijk georganiseerd en niet meer per regio. ‘Landelijk’ wil niet zeggen dat je meteen het hele land door hoeft voor de uitwedstrijden. Door het op deze manier te organiseren zijn er meer mogelijkheden om evenwichtigere teams samen te stellen zonder vast te zitten aan de harde grenzen van een regio.
  • Voorheen speelde je met je team 8 wedstrijden, waaronder 4 enkelpartijen. Die zijn er niet meer in de nieuwe opzet! Je speelt nu met je team 6 wedstrijden per speelavond; dit zijn allemaal dubbels en/of gemengd dubbels.
  • Voorheen was de VJC bedoeld voor recreanten en (alleen) 8ste en 7de divisie spelers. Nu staat de inschrijving ook open voor 4de t/m 6de divisie spelers.

De voorjaarscompetitie wordt gespeeld op verschillende niveaus, van recreanten tot en met 4de divisie competitieniveau. Dit zijn de niveaus waar je je voor kunt opgeven:

  • Categorie D (plastic shuttles): recreanten / geen competitie gespeeld
  • Categorie C (plastic shuttles): 8ste divisie
  • Categorie B (veren shuttles): 6de en 7de divisie
  • Categorie A (veren shuttles): 4de en 5de divisie

Je geeft je individueel op en niet als team. Je kunt wel aangeven met wie je graag in een team zou willen spelen.

De Technische Commissie maakt de uiteindelijke indeling. Daarbij geldt: vol = vol.
We hebben in verband met het aantal beschikbare banen plek voor vier teams van maximaal 6 spelers. Recreantenspelers en andere spelers die dit jaar niet aan de najaarscompetitie hebben meegedaan krijgen voorrang op competitiespelers die afgelopen najaar al competitie speelden. De teamindeling zal begin januari bekend worden gemaakt.

Inschrijven kan tot en met dinsdag 2 januari. Deelname kost €15,- per deelnemer. Je kunt je inschrijven via de webshop. Mochten we je onverhoopt niet kunnen plaatsen, dan betalen we je dit bedrag uiteraard terug.

 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar de TC via tc@bciduna.nl of spreek Marije of Maarten van de Technische Commissie aan in de zaal.

Stel je vraag

Teams