Skip to main content
Activiteiten

Zes teams genadeloos vernederd in de Galgenwaard

Bij hun laatste kunstje hebben de Velthuijsen broers het weer geflikt: met satanisch genoegen stuurden zij bij de pubquiz zes teams huilend naar huis. Slechts één team wist de pijn te verbijten en ging naar huis met banketstaaf en wijn, omdat zij wel wisten dat die van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam afkomstig was.

Zondag 9 december stonden weer pakweg 30 masochisten klaar voor de jaarlijkse hersenpijniging in de Heksenketeldarkroom. Zij werden willoos naar de slachtbank geleid in zeven teams. Na de messen geslepen te hebben tijdens het collectieve galgenmaal ging de Inquizitie los met een serie kunststukjes. De teams zetten direct hun eigen Jan Six in om er zeker zes Rembrandts in te herkennen, maar kwamen bedrogen uit.

Even pijnlijke als zinloze vragen volgden over verdwijnende Nederlandse gemeenten, zakken met munten die slechts één maal gewogen dienden te worden en Zulumuziek. Na een hilarische ronde afkortingen waarin sommige teams toch nog enkele punten wisten te vergaren met foute doch creatieve oplossingen van het niveau Aardappel Vabrieken In Kroatie Ofzo leek team Een Naam Verzinnen We Straks Wel halverwege net iets minder hersendood te zijn geslagen dan de rest. Dat sprankje hoop werd direct daarna in de filmmuziekronde vakkundig de grond in geboord. Slechte filmsmaak en nutteloze kennis van componisten leverden team Mark en Robje (niet hun echte naam) alsnog de overwinning in deze tranentrekker.

De olympische gedachte was weer ver te zoeken maar de verliezers konden zich troosten met het feit dat de satanische broers na deze editie het zweepje zullen overdragen.Volgend jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen met Nine en Martje!

HB